3 oua,
15 linguri de ulei,
15 linguri lapte, 1 cana de zahar,
1 praf de copt stins cu otet
1 cana de visine fara samburi (capsuni, caise),
faina cat cupride.
Mod de preparare:
Se separa galbenusurile de albus si se mixeaza cu zaharul, uleiul si laptele fiert si racit, se
adauga faina pana se obtine consistenta unei smintani mai groase.
Se toarna praful de copt stins cu otet sau lamaie.
Separat se bat albusurile spuma, pana se tine de tel si se incorporeaza in
aluat(din cat mai putine miscari ca sa nu se lase prea mult albusul).
Se unge o tava mai mica (25/30 -35 cm)cu margarina si se tapeteaza cu faina.
Se toarna
compozitia iar deasupra se aseaza fructele intregi(visine) sau taiate felii la fructele mai mari si
mai grele.
Pentru ca fructele sa nu se lase la fundul tavii se trec prin faina( partea ce vine in
contact cu aluatul.
Se coace cca. 40 de minute; se incearca cu un bat de chibrit (nu se mai prinde aluat pe bat).
Cand se raceste se taie in diferite forme si se pudreaza cu zahar.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu