• Home
  • Home

vineri, 17 iunie 2011

Pasca cu smantana

Timp de preparare:
 
Ingrediente:

aluat de cozonac,
1 kg. smantana,
450 g. zahar,
150 g. faina,
 10 albusuri,
un praf de sare,
coaja
de lamaie si de portocala,
stafide,
 fructe confiate dupa gust

Mod de preparare:

Smantana se scurge, se bate cu un praf de sare, nu foarte mult pentru a evita separarea .
Separat albusurile se bat bine cu un praf de sare, se adauga zaharul in ploaie si se bat bine.
Se amesteca cu smantana, faina , aromele prin rasturnare.
Se unge o tava rotunda cu unt se pune o foaie subtire de aluat, se adauga un strat consistent de
crema se coace la foc potrivit timp de 45 min.
Cu cat coacerea se face mai lent este mai bine.
45 min

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
Retete Exotice,