• Home
  • Home

vineri, 24 iunie 2011

Aluat de placinta romaneasca

Timp de preparare: 3 h

Ingrediente:

600 gr. faina,
2 linguri ulei,
1 lingura otet,
 1 pahar apa calda,
1 ou,
1/2 lingurita sare,
200 gr.unt pentru foi.

Umplutura:
500 gr. brinza de vaci,
 2-3 oua,
 2 linguri zahar cu vanilie,
 coaja de lamiie,
50 gr.stafide,
4 lingurite gris,
1 pahar lapte,
putina sare

Mod de preparare:

Se pune faina cernuta proaspat intr-un castron si se face la mijloc o adincitura in care se toarna
ulei, otet, apa, oua si sare.
Se aduce faina cite putin spre mijloc cu virful unei linguri de lemn
pina se formeaza aluatul.
Apoi se trece coca pe scindura de aluat presarata cu faina si se
framinta cu mina, batind bine aluatul de masa.
Cind este gata (coca taiata cu un cutit face
basicute), se imparte in 10 bucati egale,
se unge fiecare cu putin ulei, se aseaza pe o scindura
presarata cu faina si se acopera toate cu o cratita mare, incalzita (se pune peste cratita un vas
cu apa fierbinte).
Se lasa sa se odihneasca 30 minute.
 Se ia apoi fiecare bucata de aluat si se
intinde intii cu sucitorul, apoi din miini pe tava bine unsa, in foaie subtire,
cu grija sa nu se
rupa, iar marginile foii sa cada peste peretii tavii.
Se stropeste bine cu unt si se intinde la fel a
doua foaie.
Se intind astfel 5 foi, unse bine cu unt, apoi se pune umplutura pe toata suprafata,
iar peste umplutura se intind celelalte 5 foi.
Se unge cu unt ultima foaie, se apasa pe marginile
tavii cu degetul ca sa nu se lipeasca foile si se taie partea care atirna peste peretii tavii.
Se coace la foc iute 1 ora.
 Umplutura de brinza de vaca se prepara astfel: se trece brinza de vaca
prin sita, cu o lingura de lemn, se amesteca cu ouale, zaharul pisat cu vanilie, stafidele
curatate, coaja de lamiie, putin gris fiert in lapte si racit, sare.
 Se serveste calda, taiata bucati si
pudrata cu zahar.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
Retete Exotice,